Tak przygotowane mięso z indyka jest bardzo aromatyczne i kruchutkie.Sery i oliwki komponują się z nim doskonale sprawiając,że w efekcie końcowym nabiera wyjątkowości i przyjemnością jest jedzenie go
13 godz.
Składniki:
Składniki na 5 porcji:
600 g udźca z indyka
6 plastrów sera Camembert z pieprzem kolorowym
6 plastrów sera żółtego
15 czarnych oliwek
odrobina rosołu do podlania mięsa
Udziec z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki marynaty wymieszać razem.
2.Mięso przeciąć wzdłuż (ale nie do końca), obtoczyć dokładnie w marynacie i wstawić na noc do lodówki.
3.Następnego dnia do środka mięsa włożyć trzy plastry sera camembert, na nie trzy plastry sera żółtego i po obu ich stronach ułożyć oliwki (około 5 zostawić do ułożenia na wierzchu).
4.Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułożyć pozostałe plastry sera żółtego, oliwki i ser camembert.
5.Całość podlać rosołem i piec pod przykryciem 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Komentarze