Udka z kurczaka w miodzie

4.48 (145 ocen)

  • 40 min

mięsne udka na słodko

  • 40 min

Składniki:

  • 0,5 kg udek z kurczaka
    1/3 szklanki płynnego miodu
    łyżeczka słodkiej, czerwonej papryki
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka z kurczaka w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka włożyć do miski, posypać solą, pieprzem i papryką słodką.
    Wsmarować przyprawy dokładnie w mięso.
  • 2. Mięso smażyć na rozgrzanym oleju na patelni.
    Pod koniec smażenia każde udko posmarować miodem i smażyć dalej aż się zrumieni.

Porady

Jeżeli wolisz możesz udka obtoczyć w miodzie i przyprawach, a potem piec w piekarniku przez około godzinę w temp. 180st.C.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować