Ucierane waniliowo czekoladowe ciasto z morelami i cukrową skorupką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

dwukolorowe dwusmakowe ciasto waniliowo czekoladowe z cukrowymi morelami-pycha!

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 gram masła,
    200 gram cukru pudru,
    1 łyzeczka cukru z prawdziwą wanilią
    5 jajek,
    około 2 szklanki mąki pszennej
    4 łyżki mąki ziemniaczanej,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    2-3 krople aromatu waniliowego
    4 łyzki kremu czekoladowego np nutella( w tem pokojowej zeby krem połaczył sie z ciastem)
    DODATKOWO

    7-8 sztuk moreli
    gruby cukier do posypania moreli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ucierane waniliowo czekoladowe ciasto z morelami i cukrową skorupką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło wraz z cukrami ucieramy na puch.
    Następnie dodajemy stopniowo jajka, miksując a na koniec dodajemy skłądniki suche czyli wymieszane obie maki z proszkiem do pieczenia.
    Połowe ciasta rzelewamy do miski, , do jednej połowy dodajemy 2-3 krople aromatu waniliowego a do drugiej połowy dodajemy krem czekoladowy.

    Na natłuszczona, wyłożona papierem do pieczenia blachę wykładamy najpierw ciasto waniliowe a nastepnie ciasto z kremem czekoladowym.
    Na wierzchu układamy półówki moreli skórka ku dołowi

    Wierzch ciasta posypujemy grubo cukrem .
    Pieczemy W temp 180 s c. przez około 45-50 minut, Smacznego:)

Porady

duza standardowa blacha.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morele Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować