Ucierane ciasto z borówkami

4 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Genialny przepis na puszyste i delikatne ciasto z borówkami, nikogo nie pozostawi obojętnym wobec siebie. Idealna propozycja na każdą okazję, zarówno do porannej filiżanki, aromatycznej kawy jak i na przeróżne uroczystości i święta. Wykonasz łatwo a smak ciasta zaskoczy każdego.

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 200 g masła
    • 200 g cukru
    • 3 jajka
    • 200 g maki pszennej
    • 50 g skrobi ziemniaczanej
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 80 g mleka
    • 10 dag borówek
    • Cukier puder do posypki
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ucierane ciasto z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Masło rozpuszczam i studzę. Jajka wbijam do naczynia miksującego, wsypuję cukier i miksuję około 5 minut. Następnie wsypuję mąkę, skrobię ziemniaczaną, proszek do pieczenia i ponownie miksuję . Wlewam stopniowo rozpuszczone masło i mleko, jak uzyskam jednolitą masę, ciasto wylewam do formy, wcześniej natłuczonej masłem.
  • borówki 2. Układam umyte, osuszone borówki i piekę 40 minut w 180°C
    Po upieczeniu ciasto studzę i posypuję cukrem pudrem.
  • ciasto 3. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować