Twarogowa pasta z sardynkami i anchois

3 (1 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby

Pyszny twarożek w dosyć nieoczywistym połączeniu sardynek, warzyw i twarogu z odrobiną anchois. Całość tworzy wyrazistą w smaku pastę z przyjemnie chrupiącymi warzywami.

  • 5 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 250 g półtłustego twarogu
    1 mały filecik anchois
    1 puszka sardynek w pomidorach (120g netto)
    1/2 różowej cebuli
    1/2 czerwonej papryki
    1 pęczek kopru
    2 cm świeżego chili
    kilka kropel soku z cytryny
    2 pomidory
    1 ząbek czosnku
    1 łyzka oliwy
    sól pieprz
    do ozdoby : rzodkiewka, natka pietruszki
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Twarożek Pasty

Twarogowa pasta z sardynkami i anchois - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory parzymy, obieramy ze skóry.
    Na patelni rozgrzewamy oliwę na której podsmażamy posiekany czosnek, a następnie pokrojone pomidory. Przesmażamy około 2-3 minut, tak by nie były surowe, ale nabrały aromatu
  • 2. W misce rozdrabniamy twaróg razem z anchois i sardynkami (razem z sosem pomidorowym)
  • 3. Do masy twarogowej dodajemy posiekaną cebulkę, papryki, koperek i przesmażone pomidory. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Podajemy z ulubionym pieczywem

Porady

Sok z cytryny orzeźwia cała pastę , ale można podać kawałki cytryny by juz na talerzu skropić wg uznania

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Anchois Sardynki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować