Pasta z makreli i anchois

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszna pasta z makreli z dodatkiem filetów z sardeli, kiszonego ogórka i czerwonej cebuli będzie smacznym daniem na śniadanie lub kolację.

  • 10 min

Składniki:

  • 180-200g makreli
    2 filety z sardeli (anchois)
    3 średnie ogórki kiszone
    czerwona cebula
    pół pęczka szczypiorku
    2 łyżki majonezu
    czarny pieprz, ostra papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta z makreli i anchois - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki i cebule kroimy w kostkę. Szczypiorek i anchois drobno siekamy. Makrele dokładnie obieramy ze skóry i ości. Składniki mieszamy razem dodając majonez i doprawiając do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz ostra papryką. Serwujemy z świeżym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Anchois Kiszone ogórki Makrela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować