Truskawkowy tort serowy

4.5 (173 ocen)

  • 3 godz.

orzeźwiający deser na upalne dni

  • 3 godz.

Składniki:

  • 4 sztuki serka homogenizowanego po 20 dag
    5 sztuk galaretek kolorowych(cytrynowa, agrestowa, pomarańczowa, wisniowa i truskawkowa)
    10 truskawek
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Truskawkowy tort serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W połowie wody przygotowujemy galaretkę cytrynową i gdy zacznie tężeć łączymy z 1 serkiem, wlewamy do tortownicy. Odstawiamy do zastygnięcia. W tym czasie przygotowujemy galaretkę agrestowa. Również w połowie wody. Gdy pierwsza warstwa się zetnie galaretkę łączymy z serem i wylewamy na cytrynową masę. To samo robimy z galaretką pomarańczową i wiśniową. Truskawki płuczemy, szypółkujemy, Kroimy w plasterki. Układamy na masie serowej. Całość zalewamy tężejąca galaretką truskawkową przygotowana według przepisu na opakowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować