TORT SEROWY TRUSKAWKOWY

  • wyświetlono: 373 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Tort serowy na spodzie ciasteczkowym. Tort udekorowany rozetkami za pomocą,popularnej ''tylki rosyjskiej''.

Babcia Tereska
  • 16 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

spód:
-100 g. masła
-50 g. mlecznej czekolady
-200 g. pełnoziarnistych maślanych herbatników

masa serowo-truskawkowa:
-1 kg. sera truskawkowego z wiaderka
-330 ml. śmietanki 30 %
-3 łyżki cukru pudru
-1 śnieżka
-800 g. jogurtu truskawkowego
-1 op. żelatyny tj.50 g.
-3/4 szklanki wody

masa śmietankowa:
-330 ml. śmietanki 30 %
-1 śmietan-fix
-350 g. twarogu delikatnego
-50 g. cukru pudru
-20 g. żelatyny
-1/2 szklanki wody

rozetki:
-250 ml. śmietanki 30 %
-1 krem waniliowy do tort w proszku
-barwnik jadalny, czerwony i zielony

Sposób przygotowania przepisu:

TORT SEROWY TRUSKAWKOWY

  • TORT SEROWY TRUSKAWKOWY1. spód-Herbatniki, rozkruszyć na żwirek. Masło rozpuścić z czekoladą i wymieszać z ciastkami. Zaraz wsypać do tortownicy 27 cm.wyłożonej papierem, tylko na spodzie.Masę uklepać palcami lub szklanką.
  • TORT SEROWY TRUSKAWKOWY2. masa serowo-truskawkowa-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem i śnieżką.Nie przerywać miksowania, dodawać porcjami ser i jogurt. Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Wylać i rozsmarować w tortownicy.
  • TORT SEROWY TRUSKAWKOWY3. masa śmietankowa-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem i fixem.Nie przerywać miksowania, dodawać porcjami ser. Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Wylać i rozsmarować w tortownicy.Schłodzić kilka godzin w lodówce.
  • TORT SEROWY TRUSKAWKOWY4. Po schłodzeniu, zdjąć obręcz z tortownicy i ułożyć tort na paterze.
  • TORT SEROWY TRUSKAWKOWY5. Przygotować tylkę ''rosyjską'', zwykłą do listków i woreczki cukiernicze.
  • TORT SEROWY TRUSKAWKOWY6. rozetki-Zmiksować śmietankę z kremem do tortów, w/g przepisu na opakowaniu. Część kremu zafarbować na czerwono a część na zielono. Biały krem rozprowadzić na kawałku foli spożywczej. Na środku ułożyć wałek z czerwonego kremu. Zwinąć folię, jak roladę. Obciąć jeden koniec i włożyć do rękawa cukierniczego z tylką.
  • TORT SEROWY TRUSKAWKOWY7. Zrobić rozetki wokół tortu i w środku. Mniejszą tylką zrobić listki i tort schłodzić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

 

Tagi

tort serowy truskawkowytylka rosyjska

Komentarze

Podobne przepisy

Tort z kremem truskawkowym

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Tort z kremem truskawkowym

Tort w kształcie serca umili rodzinne...

tort

Dodane przez: rozaroza

Tort truskawkowo-pistacjowy

Pyszny i prosty biały tort (dwie...

TORT ŚMIETANOWO-TRUSKAWKOWY

Dodane przez: Asica35

LEKKI TORT ŚMIETANOWO-TRUSKAWKOWY

Lekki tort o smaku truskawkowym...

Tort truskawkowy z galaretką

Dodane przez: Dolcevitainmykitchen

Tort truskawkowy z galaretką

Bardzo smaczny torcik z kremem...

tort śmietanowo-serowy z galaretkami

Dodane przez: agarybak76

Tort śmietanowo - serowy z galaretkami

Bardzo lubiane w naszym domu ciasto:...

WALENTYNKOWY TORT TRUSKAWKOWY

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

WALENTYNKOWY TORT TRUSKAWKOWY

Niebiański TORT TRUSKAWKOWY...Biszkopt...