Fransuskie ślimaki z szynką i serem na pikantnie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Doskonałe jako szybka przekąska dla niespodziewanych gości. Smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    ciasto francuskie 1 opakowanie
    keczup pikantny 4 łyżki
    Lubczyk 1 łyżeczka
    sól 0,5 łyżeczki
    czosnek granulowany 1 łyżeczka
    chili pieprz cayenne szczypta
    ser mozarella 150 gram
    szynka 12 plastrów

Fransuskie ślimaki z szynką i serem na pikantnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Sposób przygotowania
    Keczup z przyprawami dokładnie mieszamy. Ciasto rozwijamy i smarujemy powstałym sosem. Następnie całe ciasto posypujemy tartą mozzarellą a na niej układamy plastry szynki. Całość zawijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku. Kroimy ostrym nożem na 1 cm plastry. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. 5 minut przed końcem można wyłączyć pieczenie od dołu żeby się ser nie przypalił.

Porady

Jeśli ktoś nie lubi pikantnie można użyć keczupu łagodnego i bez chilli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy