Truskawkowy sernik na zimno na biszkoptach

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny, delikatny, orzeźwiający sernik mocno truskawkowy na biszkoptach, idealny deser nie tylko na upalne dni..........SMACZNEGO!!!

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • cukier 1 szklanka,
    twaróg śmietankowy 60 dag,
    jogurt gęsty naturalny 2 opakowania po 380 gram,
    truskawki plasterki 2 szklanki,
    żelatyna na 1 litr 1 opakowanie,
    biszkopty okrągłe z kakao 150 gram,
    truskawki plasterki 2 szklanki,
    galaretka pomarańczowa 2 opakowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sernik na zimno

Truskawkowy sernik na zimno na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Truskawkowy sernik na zimno na biszkoptach 1. Żelatynę na 1 litr rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, dobrze wymieszać i wystudzić.

    Do pojemnika dodać twaróg śmietankowy, cukier i mikserem utrzeć na gładką masę, dodać jogurt gęsty, plasterki truskawek 2 szklanki, żelatynę letnią i mikserem szybko połączyć składniki.
  • Truskawkowy sernik na zimno na biszkoptach 2. Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty gęsto, szybko wyłożyć masę serową na biszkopty i wygładzić wierzch.
  • Truskawkowy sernik na zimno na biszkoptach 3. Na wierzchu ułożyć plasterki truskawek 2 szklanki, delikatnie docisną w sernik i schować do lodówki.

    Galaretki rozpuścić w 900 ml gorącej wody, dobrze wymieszać i wystudzić, gdy zacznie tężeć wylać na sernik i do lodówki najlepiej na całą noc.
  • Truskawkowy sernik na zimno na biszkoptach 4. Przed podaniem usunąć papier z sernika i wyłożyć na talerz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować