Trójkolorowy makaron fusilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Semole dzielimy na trzy części (200g na ciasto białe, 100g na ciasto zielone, 100g na czerwone)
2.Do białego ciasta dodajemy 2 jaja i 20 g soli. Wyrabiamy ciasto .
3.Do ciasta czerwonego dodajemy 1 żółtko i koncentrat oraz 10 g soli. Wyrabiamy ciasto.
4.Do ciasta zielonego dodajemy 1 żółtko i pokrojone w paski liście szpinaku (uprzednio liście wrzucamy na wrzątek na ok. 1 minutę, odcedzamy i studzimy).
5.Produkujemy trzykolorowy makaron używając robota COOKING CHEF z przystawką do makaronu fusili
6.Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy gorgonzolę i czekamy do momentu rozpuszczenia się sera. Dolewamy likieru i flamberujemy, a następnie dodajemy śmietanę (nie wolno doprowadzić do wrzenia). Gotujemy do czasu uzyskania kremowej konsystencji.
Komentarze