Trójkątne gołąbki

4.49 (167 ocen)

  • 60 min

Nietypowe, a równie pyszne jak tradycyjne gołąbki. Zachowują ich smak i składniki

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:

    3 szklanki mąki

    kostka masła lub margaryny

    5 dag drożdży

    2 jajka

    2 łyzki śmietany

    łyżeczka cukru

    szczypta soli

    Nadzienie:

    ¾ szklanka kaszy jęczmiennej

    pół główki małej kapusty

    30 dag mielonego mięsa mielonego

    sól

    pieprz

    olej
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Trójkątne gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże, śmietanę,cukier rozmieszaj. Odstaw na kilka minut. Mąkę przesiej przez sitko. Dodaj jajka, ,margarynę, wyrośnięte drożdże i sól. Zagniec ciasto. Schłodź je w lodówce .
    Kaszę ugotuj na półtwardo. Kapustę drobno poszatkuj, zalej wodą i ugotuj. Mięso podsmaż na oleju. Odsącz z nadmiaru tłuszczu. Dodaj kaszę i kapustę. Przypraw do smaku.
    Ciasto wyjmij z lodówki. Rozwałkuj. Wycinaj kwadraty. Nakładaj porcję farszu i zlepiaj tworząc trójkąty. Piecz około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować