Tradycyjny miodownik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę ,miód i cukier gotujemy razem a następnie studzimy. Wsypujemy mąkę ,sodę oraz jajka i mieszamy ciasto drewnianą łyżką .
3 blaszki o wymiarach 32 x 26 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką . Przekładamy ciasto do blaszek i wyrównujemy powierzchnie .
2.Pieczemy kolejno po 12 minut w temp 180 stopni C.
Studzimy.
3.Krem: Mleko gotujemy z cukrem ,dosypujemy kaszę i mieszając czekamy aż masa zgęstnieje.
Studzimy. Margarynę ucieramy i porcjami dodajemy kasze . Miksujemy mikserem by nie było grudek.
4.Jeden blat ciasta wkładamy do czystej blaszki ,wykładamy połowę kremu. Przykrywamy drugim b;latem i wykładamy resztę kremu.
Przykrywamy 3 blatem ciasta . Posypujemy wierzch cukrem pudrem.
Komentarze