Tosty z wędzonym łososiem

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Chrupiące tosty z delikatną mozzarellą , jajkiem oraz wędzonym łososiem.Smakują wybornie oprószone świeżo mielonym pieprzem z dodatkiem odrobiny majonezu i szczypiorku.Idealnie sprawdzą się na syte śniadanie , wyjątkowe śniadanie we dwoje.

Składniki:

  • 4 kromki chleba tostowego
    200g. wędzonego łososia
    2 jajka
    1 duża kulka mozzarelli
    2 łyżeczki majonezu
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    masło śmietankowe
    pieprz czarny świeżo mielony
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Tosty

Tosty z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo , studzimy , obieramy , kroimy w plastry.
    Mozzarellę odlewamy z zalewy także kroimy w plastry.
    Łososia rwiemy na mniejsze kawałki.
  • 2. Kromki chleba opiekamy w tosterze , piekarniku lub smażymy na suchej patelni.
    Smarujemy masłem.
  • 3. Na 2 kromki układamy plastry mozzarelli , jajka oraz łososia.
    Nakładamy łyżeczkę majonezu , posypujemy szczypiorkiem oraz oprószamy świeżo mielonym pieprzem.
    Przykrywamy tosty pozostałymi kromkami chleba.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

KH_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować