Tortilla z indykiem w sezamie

0 (0 ocen)

Tortilla z indykiem panierowanym w sezamie jest bardzo smaczna i lekkostrawna, ostatnio przyrządziłam ja na szybki obiad ale możemy ją również podać na kolację.

Składniki:

  • 4 placki tortilli
    400 gram piersi z indyka
    150-200 gram sezamu
    1-2 jajka
    Przyprawa do indyka
    Słodka i ostra papryka
    250 gram pomidorków koktajlowych
    1 żółta papryka
    1 opakowanie mix sałat
    Sos tysiąca wysp
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tortilla z indykiem w sezamie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z indyka kroimy w cienkie paski, posypujemy przyprawą do indyka oraz słodką i ostrą papryką, wstawiamy na godzinę do lodówki, żeby mięso naszło przyprawami. Kawałki indyka panierujemy w rozkłóconym jajku i sezamie, smażymy na rozgrzanym oleju na lekko złoty kolor.
  • 2. Pomidorki kroimy na mniejsze kawałki, paprykę kroimy w paski. Na każdym placku tortilli układamy sałatę, kawałki indyka, paprykę i pomidorki, polewamy sosem tysiąca wysp, tortillę zwijamy składając boki do środka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Indyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować