1.Białka ubijamy z cukrem,dodajemy żółtka, następnie mąki z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni na termoobiegu ok 25-30 minut,
Studzimy
2.ostudzony biszkopt kroimy na 4 wzdłuż. Pierwszą warstwę smarujemy przygotowanym kremem nr 2a na krem pokrojne kawałki owoców. Następnie drugą smarujemy dżemem, a trzecią kremem nr 1, Ja wykorzystałam formę do babki( stożkową).
3.Po skończonym nakładaniu kremów,wydrążam otwór na środku tak żeby weszła do niego lalka( uprzednio owijam jej nogi folią spożywczą).
4.wierzch smaruję ubitą śmietaną,ozdabiam według uznania.
Porady
upieczony biszkopt najpierw studzimy, następnie wyjmujemy z formy(inaczej popęka). Natomiast gdy jest jeszcze ciepły po wyjęciu z piekarnika uderzam blaszką o podłogę( wtedy nie oklapnie)
Komentarze