czarnołepki marynone z celulką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

grzybki marynowane- smak obłędny

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • -grzyby
    -lisc laurowy
    -ziele angielskie
    -pieprz w ziarkach
    -zalewa:
    sól (4 łyżeczki)
    -cukier ( 6łyżeczek)
    -woda (1litr)
    - 1szkl octu
    pozostałe:
    kilka cebul
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Czarnołepki marynone z celulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grzybki 1. grzyby oczyszamy, myjemy dokładnie
  • grzybki 2. Następnie gotujemy,zbieramy szumowiny które wypłyną
  • 3. Odcedzamy,przelewamy wodą i ponownie gotujemy tym razem z solą, ok 15minut.
  • grzybki marynowane 4. składniki na zalewę zagotować. Umyte słoiki napełniamy ugotowanymi grzybami,dodajemy lisc laurowy,ziele i pieprz w ziarkach, dodajemy pokrojoną w plasty cebulke.
    Zalewamy zalewą,zakręcamy słoiki.
  • grzybki 5. słoiki marynujemy ok 10-15 minut .
    smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować