Tort z maślanymi kwiatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt-Ubić białka z solą i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Lekko wymieszać łopatką. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do tortownicy 27 cm.wyłożonej krążkiem papieru tylko na dole. Piec ok.30 min. w 175*. Po przestygnięciu przekroić na trzy krążki.
2.Jeden włożyć z powrotem do tortownicy i nasączyć sokiem z wiśni.
3.krem-Żelatynę rozpuścić we wrzątku i schłodzić do letniego.Zimną śmietanki ubić z pudrem i fixem. Dodawać porcjami ser i zmiksować.Na koniec zmiksować z żelatyną ale krótko.Rozdzielić na pół i jedną część wyłożyć na biszkopt w tortownicy.
4.Rozsypać połowę odsączonych wiśni.
5.Przykryć drugim krążkiem biszkoptowym, który nasączyć.
6.Wyłożyć resztę kremu.
7.Rozsypać resztę wiśni.
8.Przykryć górą biszkoptu i schłodzić.
9.Zdjąć obręcz z tortownicy.
10.obłożenie-Schłodzoną śmietankę zmiksować z pudrem i fixami. Posmarować cały tort.
11.Można zrobić jakiś wzorek.
12.maślany krem-Zmiksować miękkie masło, dosypując porcjami przesiany puder. Na koniec dodać parę kropli olejku.Podzielić na części i zafarbować jadalnymi farbkami.
13.Każdy kolor zafoliować w ''kiełbaskę''.
14.Za pomocą odpowiedniej tylki, zrobić różne kwiatki i schłodzić.
Podpatrzyłam: https://www.youtube.com/watch?v=vTYml4_x_jM
15.Twarde kwiatki ułożyć na torcie a zielonym kolorem, zrobić listki.
Komentarze