TORT Z MAŚLANYMI KWIATKAMI

4.5 (175 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 3 godz. 20 min

Tort urodzinowy z kremem serowym. Tort z biszkoptem z wiśniami.Tort z dekoracją kwiatową z kremem maślanym.Tort urodzinowy.

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • biszkopt:
    -7 jajek
    -200 g. cukru
    -130 g. mąki tortowej
    -130 g. mąki ziemniaczanej
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia.

    1 słoik drylowanych wiśni

    krem serowy:
    -1 kg. sera z wiaderka
    -330 ml. śmietanki 30 %
    -1 śmietan-fix
    -150 g. cukru pudru
    -30 g. żelatyny
    -1/2 szklanka wody

    obłożenie:
    -500 ml. śmietanki 30 %
    -50 g. cukru pudru
    -2 śmietan-fixy

    maślany krem na kwiatki:
    -400 g. masła
    -400 g. cukru pudru
    -trochę olejku pomarańczowego
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Biszkopty

Tort z maślanymi kwiatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt 1. biszkopt-Ubić białka z solą i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Lekko wymieszać łopatką. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do tortownicy 27 cm.wyłożonej krążkiem papieru tylko na dole. Piec ok.30 min. w 175*. Po przestygnięciu przekroić na trzy krążki.
  • nasączenie 2. Jeden włożyć z powrotem do tortownicy i nasączyć sokiem z wiśni.
  • 1/2 kremu 3. krem-Żelatynę rozpuścić we wrzątku i schłodzić do letniego.Zimną śmietanki ubić z pudrem i fixem. Dodawać porcjami ser i zmiksować.Na koniec zmiksować z żelatyną ale krótko.Rozdzielić na pół i jedną część wyłożyć na biszkopt w tortownicy.
  • wiśnie 4. Rozsypać połowę odsączonych wiśni.
  • 2 blat i nasączenie 5. Przykryć drugim krążkiem biszkoptowym, który nasączyć.
  • reszta kremu 6. Wyłożyć resztę kremu.
  • wiśnie 7. Rozsypać resztę wiśni.
  • tort przełożony 8. Przykryć górą biszkoptu i schłodzić.
  • po schłodzeniu 9. Zdjąć obręcz z tortownicy.
  • obłożenie 10. obłożenie-Schłodzoną śmietankę zmiksować z pudrem i fixami. Posmarować cały tort.
  • wzorek 11. Można zrobić jakiś wzorek.
  • farbowanie maślanego kremu 12. maślany krem-Zmiksować miękkie masło, dosypując porcjami przesiany puder. Na koniec dodać parę kropli olejku.Podzielić na części i zafarbować jadalnymi farbkami.
  • foliowanie 13. Każdy kolor zafoliować w ''kiełbaskę''.
  • robienie kwiatków 14. Za pomocą odpowiedniej tylki, zrobić różne kwiatki i schłodzić.
    Podpatrzyłam: https://www.youtube.com/watch?v=vTYml4_x_jM
  • dekoracja 15. Twarde kwiatki ułożyć na torcie a zielonym kolorem, zrobić listki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować