Tort wspaniały - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Placek kokosowy: Białka ubić na sztywno dodając cukier. Następnie dodać kokos wymieszany z mąką i proszkiem i wymieszać. piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut.
Placek orzechowy: Białka ubić na sztywno, dodając cukier. nadal ubijając dodać żółtka.Nastepnie orzechy wymieszane z mąką i proszkiem i delikatnie wymieszać.piec w temperaturze 180 stopni ok 20 minut.
Placek makowy:Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka i mak wymieszany z kawą, kakao, mąką i proszkiem. piecw temperaturze 180 stopni około godziny.
Masa: Pół szklanki mleka odlać. rozkłócić w nim żółtka i budyń. Resztę mleka zagotować z cukrem.Do gotującego wlac budyń i zagotować. Masło utrzeć i dodać wystudzony budyń. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao.
Składanie tortu:
pl.orzechowy - masa kakaowa - pl. kokosowy - masa bała - pl.makowy
Dekorujemy w sposób dowolny.
Komentarze