Tort orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto:Białka ubić. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. dodać wodę, mąke z proszkiem, orzechy i wymieszać. Dodać ubitą piane z białek i delikatnie wymieszać. 2/3 wlać do blachy i upiec, po upieczeniu przekroic. Reszte upiec w tej samej blaszce. mozna tez upiec 3 placki oddzielnie wtedy ładniej wyrastają.
masa:Mleko zagotować z cukrem, żółtka utrzeć z budyniem. Gorące mleko wlać do żółtek i ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć i dodać wystudzony budyń.
Placki przełożyć masą, część zostawić do dekoracji
dekoracja:Boki tortu smarujemy masa i obsypujemy zielonym kokosem. Droge robimy z polewy. Trawe z zielonej posypki. Układamy cukrowe auta i kwiatki.
Komentarze