Tort truskawkowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ubić białka na sztywno dodając cukier waniliowy i cukier. Następnie po jednym zółtku dodawać ( zmniejszając obroty) chwile miksując. Na koniec dodać przesianą przez sitko mąkę z proszkiem i delikatnie mieszać drewnianą łyżką dodając olej. Piec 30 min w 200 st.
2. Po ostudzeniu biszkopta przekroić na 3 części.
3. Śmietanki wlać do miseczki dodać śmietanfixy i cukier puder. Miksować aż masa zrobi się gęsta. Masę podzielić na 4 części. Do jednej dodać pokrojone truskawki w kosteczkę do drugiej banany również pokrojone , trzeciej masy dodać kakao ( masa na ozdobienie) i ostatnia masa bez dodatków na obtoczenie wierzchu.
4. Biszkopty nasączyć sokiem, wyłożyć kolejno masy z owocami a na sam koniec obtoczyć masą torta i udekorować według uznania.
Komentarze