Tort chlebowo-warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Warzywa i jajka na sałatkę ugotować (warzywa wg uznania) +dodatkowo dodac 3 ziemniaki duże.
2.Śledzik pokroić w kostkę i wymieszać z ugotowanymi burakami.
3.Skórkę z chleba odkroić
4.Przygotować tortownicę (ja mam 24 cm )
5.Na dno tortownicy wyłożyć skibki chleba obok siebie pokropić zimnym rosołem (pokropić a nie zalać ;) )
6.Wyłożyć sałatkę .
7.Na to znowu skibki chleba
8.Na to śledź z burakami
9.Na to skibki chleba
10.Całość posmarować częścią kremu ziemniaczanego (3 dodatkowe ziemniaki przecisnąć przez praskę tak jak na puree z ketchupem )wyrównać
11.Odpiąć obręcz i wyciąć serce albo zostawić wersję okrągłą.
11.Pozostałą część kremu przełożyć do woreczka i zrobić wokół serca róże lub inne ozdoby.
12.Można również kremem posmarować cały bok i przykleić odcięte skórki chleba tylko wtedy do gotowanych warzyw dołożyć 3-4 więcej ziemniaków.
Komentarze