Tort chlebowo-warzywny

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Sałatka w formie tortu zaskoczy Gości..

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • -chleb miękki (kilka skibek )
    -warzywa takie jak na sałatkę
    -śledzik z octu
    -3 ugotowane buraki
    -ketchup
    -trochę wywaru z rosołu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatka warstwowa

Tort chlebowo-warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Warzywa i jajka na sałatkę ugotować (warzywa wg uznania) +dodatkowo dodac 3 ziemniaki duże.
    2.Śledzik pokroić w kostkę i wymieszać z ugotowanymi burakami.
    3.Skórkę z chleba odkroić
    4.Przygotować tortownicę (ja mam 24 cm )
    5.Na dno tortownicy wyłożyć skibki chleba obok siebie pokropić zimnym rosołem (pokropić a nie zalać ;) )
    6.Wyłożyć sałatkę .
    7.Na to znowu skibki chleba
    8.Na to śledź z burakami
    9.Na to skibki chleba
    10.Całość posmarować częścią kremu ziemniaczanego (3 dodatkowe ziemniaki przecisnąć przez praskę tak jak na puree z ketchupem )wyrównać
    11.Odpiąć obręcz i wyciąć serce albo zostawić wersję okrągłą.
    11.Pozostałą część kremu przełożyć do woreczka i zrobić wokół serca róże lub inne ozdoby.
    12.Można również kremem posmarować cały bok i przykleić odcięte skórki chleba tylko wtedy do gotowanych warzyw dołożyć 3-4 więcej ziemniaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie Ziemniaki Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować