Połączenie mięsa,szpinaku,i fety fajny dodatek do obiadu bądź jako przysmak na kolację .
60 min
Więcej niż 10 osób
Średni
Składniki:
Rolada serowa,wymyśliłam sobie ze szpinakiem i to był dobry pomysł.
-25 dag sera żółtego startego na duże oczka
-1/2 szklanki majonezu
-3 jaja
-filet z kurczaka taki jeden podwójny
-natka pietruszki
-szpinak mrożony Ibardzo dobry jest ten w Biedronce
-4-5 ząbków czosnku
-łyżeczka malutka masła
-przyprawa do kurczaka
-pół kostki sera Feta
Rolada mięsna serowo-szpinakowa :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser+majonez+jajka wymieszać .Papier do pieczenia rozłożyć na blaszce z wyposażenia piekarnika na to posypać natkę i na to łyżką porozkładać i wygładzić masę serową.Piec ok 20 min w 160 st.
Filet pociąć na plastry raczej cieńsze jak na kotlety ,rozbić posypać przyprawą do kurczaka.Szpinak wrzucić na patelnię na masło taki zamrożony ,wymieszać razem z czosnkiem.kolejność jest taka .Wyjąć blat serowy razem z papierem położyć na stole i na taki ciepły rozłożyć plastry drobiowe na to szpinak rozsmarować i na to kawałki pokrojonej w cienkie plastry fety.Zwinąć za pomocą papieru i w tym papierze zostawić .Dodatkowo owinąć folią aluminiową , zakręcić końcówki i przełożyć na blachę ,Piec kolejne 30 min w 175 st.potem wyjąć rozciąć papier wzdłuż u góry i niech tak ostygnie.Można podawać na ciepło ,albo na zimno.
Komentarze