Rolada mięsna serowo-szpinakowa :)

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Połączenie mięsa,szpinaku,i fety fajny dodatek do obiadu bądź jako przysmak na kolację .

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Rolada serowa,wymyśliłam sobie ze szpinakiem i to był dobry pomysł.
    -25 dag sera żółtego startego na duże oczka
    -1/2 szklanki majonezu
    -3 jaja
    -filet z kurczaka taki jeden podwójny
    -natka pietruszki
    -szpinak mrożony Ibardzo dobry jest ten w Biedronce
    -4-5 ząbków czosnku
    -łyżeczka malutka masła
    -przyprawa do kurczaka
    -pół kostki sera Feta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada mięsna serowo-szpinakowa :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser+majonez+jajka wymieszać .Papier do pieczenia rozłożyć na blaszce z wyposażenia piekarnika na to posypać natkę i na to łyżką porozkładać i wygładzić masę serową.Piec ok 20 min w 160 st.
    Filet pociąć na plastry raczej cieńsze jak na kotlety ,rozbić posypać przyprawą do kurczaka.Szpinak wrzucić na patelnię na masło taki zamrożony ,wymieszać razem z czosnkiem.kolejność jest taka .Wyjąć blat serowy razem z papierem położyć na stole i na taki ciepły rozłożyć plastry drobiowe na to szpinak rozsmarować i na to kawałki pokrojonej w cienkie plastry fety.Zwinąć za pomocą papieru i w tym papierze zostawić .Dodatkowo owinąć folią aluminiową , zakręcić końcówki i przełożyć na blachę ,Piec kolejne 30 min w 175 st.potem wyjąć rozciąć papier wzdłuż u góry i niech tak ostygnie.Można podawać na ciepło ,albo na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować