Tort cappuccino

4.5 (169 ocen)

Pyszny puszysty i nie za słodki torcik

Składniki:

  • Biszkopt:

    4 jajka
    4 łyżki wody
    ¾ szkl cukru
    ½ szkl mąki pszennej
    ½ szkl mąki ziemniaczanej
    ½ szkl kawy cappuccino w proszku
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa:
    2 śnieżki w proszku
    2 łyżki cappuccino sypkiego
    1 galaretka cytrynowa
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Cappuccino

Tort cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podane składniki są na jeden biszkopt więc musimy je podwoić i upiec dwa biszkopty, które przekroimy na pół, otrzymując cztery krążki.
    1. Białka ubić z cukrem. Stopniowo dodawać Żółtak wymieszane z wodą. Dodać mąkę zmieszaną z kawą i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Piec 30-40 min. w tem. 180*C. Po upieczeniu przekroić na pół..
    2. Galaretkę rozpuścić w ½ szkl gorącej wody. Śnieżkę ubić wg przepisu na opakowaniu, dodając cappuccino i tężejącą galaretkę. Placki nasączyć roztworem kawy rozpuszczonej w wodzie z dodatkiem spirytusu. Szybko przekładać placki masą gdyż masa szybko tężeje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować