Tort cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z cukrem
Dodawać żółtka wymieszane z wodą.
Dodać mąkę zmieszaną z kawą i proszkiem do pieczenia.
Delikatnie wymieszać ,podzielić na dwie częśći i wylać na 2 formy.
Piec w temp. 180-200stopni około 20-30min
Po upieczeniu przekroić oba placki by były cztert.
2.WYKONANIE MASY DO TORTU
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody
Śmietanę Śnieżkę ubić dodając cukier i tężejącą galaretkę.
Placki nasączyć roztworem kawy cappuccino rozpuszczonej w wodzie z dodatkiem spirytusu(według uznania).
Szybko przekładać placki masą.
3.Do dekoracji użyłam "krem do tortów'' śmietankowy zabarwiony na zielono barwnikiem spożywczym.
Róże i listki wykonane z lukru plastycznego.
Komentarze