Tort Bezowy

  • wyświetlono: 990 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Tort zrobiłam na 2 rocznice Ślubu:-) pycha...

Wojty
  • 120min

Składniki

Masa:
330 ml Śmietany 30%
250 ml Śmietany 36%
mascarpone całe
owoce( ja użyłam maliny, truskawki,borówkę amerykańską)

Ciasto bezowe (2 bezy):
6 białek
30 dag cukru białego ( 1szkl)
2 łyżki cukru trzcinowego
2 łyżeczki soku z cytryny

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Tort Bezowy

  • 1. Ubijamy same białka, dodajemy cukier biały, potem trzcinowy i sok z cytryny, dalej ubijamy aż cukier się rozpuści. Dzielimy na pół i wykładamy na papier do pieczenia w kształcie koła. Pieczemy/suszymy 2godz w 140 stopniach z termoobiegiem.
  • 2. Ubijamy lekko śmietany i dodajemy po łyżce sera, ubijamy na sztywno.
  • 3. Przekładamy beze śmietaną i owocami tak aby owoce były zanurzone, przykrywamy wierzchnią bezą.

Porady

Beza chłonie zapachy z lodówki, więc najlepiej szczelnie okręcić tort folia spożywczą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycieKonkurs Beza
 

Komentarze

Podobne przepisy

Tort  bezowy

Dodane przez: mariola1972

Tort bezowy

Zawsze miałam problem co zrobić...

Kawowy tort bezowy

Dodane przez: palinos

Kawowy tort bezowy

Ten lekki, pyszny tort składa się...

Pijany tort bezowy

Dodane przez: Kloruś

Pijany tort bezowy

Przepyszny tort bezowy z kremowym...

tort bezowy z truskawkami

Dodane przez: mariosylwia

Tort bezowy z truskawkami

:-) Gorąco polecam ten tort bezowy...

Tort Bezowy z truskawkami

Dodane przez: Cynamonowy Pył

Tort Bezowy z truskawkami

Deser, który znika w ekspresowym...

TORT BEZOWY Z OWOCAMI

Dodane przez: gabrielanajder

TORT BEZOWY Z OWOCAMI

PYSZNY DELIKATNY TORT BEZOWY WYŚMIENITY...