Jeden z najbardziej lubianych tortów w moim domu. Robię go na różne przyjęcia zmieniając owoce i galaretki. Delikatny biszkopt, przepyszna masa budyniowa, borówki w galaretce oraz masa śmietanowa z dodatkiem galaretki to świetne połączenie. Smaki idealnie się ze sobą komponując i uzupełniają wzajemnie. Takie ciasto sprawdzi się zarówno na różnego rodzaju przyjęcia jak i podczas świąt. Zawsze smakuje wyśmienicie. Idealne do kawy :)
5 (2 ocen)
Porady
1. Śmietana aby nam się ładnie ubiła musi być dobrze schłodzona. Najczęściej wkładam ją na chwilę do zamrażarki (ok. 20min) Miskę i końcówki od miksera również chłodzę wkładając je na około 20-30 min do zamrażarki. 2. Jeśli nie lubimy śmietany z dodatkiem galaretki to możemy zamiast niej dać ok. 2-3 łyżeczki żelatyny. Rozpuszczamy je wtedy w około 100 ml wody i aby była słodka dodajemy dodatkowo cukier puder ok. 2-3 łyżki według uznania. A następnie dodajemy do śmietany podczas ubijania.
Komentarze