Ulubiony tort w moim domu. Robię go na większość rodzinnych spotkań. Delikatny biszkopt, przepyszna masa budyniowa, wiśnie w galaretce oraz masa śmietanowa z dodatkiem galaretki to świetne połączenie. Smaki idealnie się ze sobą komponując i uzupełniają wzajemnie. Takie ciasto sprawdzi się zarówno na różnego rodzaju przyjęcia jak i podczas świąt. Zawsze smakuje wyśmienicie. Idealne do kawy :)
5 (3 ocen)
Porady
Rada: 1. Śmietana aby nam się ładnie ubiła musi być dobrze schłodzona. Najczęściej wkładam ją na chwilę do zamrażarki (ok. 20min) Miskę i końcówki od miksera również chłodzę wkładając je na około 20-30 min do zamrażarki. 4. Jeśli nie lubimy śmietany z dodatkiem galaretki to możemy zamiast niej dać ok. 2-3 łyżeczki żelatyny. Rozpuszczamy je wtedy w około 100 ml wody i aby była słodka dodajemy dodatkowo cukier puder ok. 2-3 łyżki według uznania. A następnie dodajemy do śmietany podczas ubijania.
Komentarze