1.
Biszkopt:
Ubić pianę z białek, dodać cukier oraz żółtka. Na końcu dodać przesiane mąki, piec około 30 min.
2.
Krem czekoladowy:
Jaja z cukrem ubić na parze. Przestudzić. Masło utrzeć na puch. Cały czas ucierając dodawać stopniowo ostudzone jajka, czekoladę oraz alkohol.
3.
Krem jogurtowy:
Masło utrzeć z cukrem do białości, miksując dodawać po łyżeczce jogurt. Odstawić do lodówki. Można zapobiec ścinaniu się masy przy ubijaniu w momencie dodawania jogurtu ustawiając miskę z ubijaną masą na garnku z niewielką ilością gotującej się wody.
4.
Biszkopt przekroić na 3 części, każdy nasączyć ponczem i posmarować dżemem porzeczkowym, a następnie naprzemiennie kremami. Wierzch można ozdobić resztą kremu lub masą cukrową.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze