Torcik ziemniaczany z serkiem ogórkowym i łososiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nietypowy pomysł na wykorzystanie placków ziemniaczanych.
Idealny, aby zaskoczyć swoich gości.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże placki ziemniaczane, każdy usmażony z 3 łyżek ciasta
    200 g wędzonego łososia
    1 ogórek kiszony
    2 duże świeże ogórki
    300 g ogórkowego twarożku kanapkowego
    sól
    pieprz
    koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Torcik ziemniaczany z serkiem ogórkowym i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek kanapkowy przekładamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem. Kroimy drobno kiszonego ogórka i dodajemy do twarożku.
  • 2. Jeden placek ziemniaczany kładziemy na talerzu lub paterze, na której torcik będzie podany.
  • 3. Obieramy świeże ogórki i jednego kroimy w drobną kostkę.
  • 4. Na placku rozsmarowujemy warstwę serka, posypujemy świeżym ogórkiem i kładziemy kawałki połowy wędzonego łososia. Przykrywamy drugim plackiem. Czynności powtarzamy, aż placki ziemniaczane się skończą.
  • 5. Jeżeli placki są nierówne, docinamy je dokoła nożem.
  • 6. Wierzch i boki smarujemy dokładnie serkiem.
  • 7. Pozostałego świeżego ogórka kroimy w słupki i obkładamy nim boki, tak aby przylegały do serka.
  • 8. Pozostałe kawałki łososia zwijamy w różyczki i dekorujemy nimi wierzch. Obficie posypujemy koperkiem. Torcik przechowujemy przed podaniem w lodówce. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Łosoś Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Impreza Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować