torcik z brzoskwiami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

pyszny dobry :) ten przepis wymysliłam praktycznie sama :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki na biszkopt kakaowy:

    3 jaja
    3 łyżki cukru
    3 łyżki mąki
    1 łyżka kakao
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia



    Biszkopt jasny:
    5 jaj
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia


    krem czekoladowy
    1 op kremu czekoladowego
    1 1/4 szkl mleka


    masa budyniowa :
    750 ml mleka
    2 budynie smietankowe
    kostka margaryna kasia
    3 łyżki cukru

    dodatkowo :
    2 śmietany 30 % po 330 ml
    4 śmietan fixy
    łyżka cukru pudru
    puszka brzoskwiń
    2 galaretki brzoskwiniowe

    dekoracje
    jadalnie kwiatki (margaritki do kupienia w sklepie )
    czekoladowe serduszka



Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Torcik z brzoskwiami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z odrobiną soli. Żółtka i cukier ubić dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na koniec ubite białka. Wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i piec ok. 25 min. w temp. 180 stopni.

    biszkopt kakaowy
    Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Dodać żółtka, zmiksować. Dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie połączyć.

    Ciasto wylać do blaszki ( 15x25 cm ), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 minut w 180 st. C. Wystudzić, przekroić na 2 blaty. Można dowolnie naponczować.


    krem czekoladowy przyrządzić tak jak na opakowaniu

    masa budyniowa
    500 ml mleka zagotować z cukrem w 250 ml mleka czyli szklance wymieszać z budyniami ugotować z resztą mleka gdy wystygnie wymieszać z margaryną

    brzoskwinie pokroić w plasterki
    2 galaretki rozpuścic zostawić do steżenia
    bitą śmietane ubić z fixami i cukrem pudrem


    oby dwa biszkopty przedzielić na pól


    Na biszkopt jasny kładziemy pokrojone brzoskwinie na to wylewamy tęzejące galaretki włożyć do lodówki .zeby galaretka stężała na to nakładamy ciemny biszkopt i wykładamy mase budyniową na to jasny biszkopt i krem czekoladowy i przykrywamy ciemnym biszkoptem dekorujemy bitą śmietaną kwiatkami i serduszkami czekoladowymi

Porady

możecie udekorować jak chcecie :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Torcik dyniowy z kiwi

To może cię zainteresować