Torcik z brzoskwiami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z odrobiną soli. Żółtka i cukier ubić dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na koniec ubite białka. Wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i piec ok. 25 min. w temp. 180 stopni.
biszkopt kakaowy
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Dodać żółtka, zmiksować. Dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie połączyć.
Ciasto wylać do blaszki ( 15x25 cm ), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 minut w 180 st. C. Wystudzić, przekroić na 2 blaty. Można dowolnie naponczować.
krem czekoladowy przyrządzić tak jak na opakowaniu
masa budyniowa
500 ml mleka zagotować z cukrem w 250 ml mleka czyli szklance wymieszać z budyniami ugotować z resztą mleka gdy wystygnie wymieszać z margaryną
brzoskwinie pokroić w plasterki
2 galaretki rozpuścic zostawić do steżenia
bitą śmietane ubić z fixami i cukrem pudrem
oby dwa biszkopty przedzielić na pól
Na biszkopt jasny kładziemy pokrojone brzoskwinie na to wylewamy tęzejące galaretki włożyć do lodówki .zeby galaretka stężała na to nakładamy ciemny biszkopt i wykładamy mase budyniową na to jasny biszkopt i krem czekoladowy i przykrywamy ciemnym biszkoptem dekorujemy bitą śmietaną kwiatkami i serduszkami czekoladowymi
Komentarze