TORCIK KRÓLOWEJ WINIARY w wykonaniu mojej 15 letniej córci.

4.5 (200 ocen)

Jeśli nie macie czasu na upieczenie wykwintnego ciasta , wypróbujcie torcik winiary. Pyszny i łatwy w wykonaniu .

Składniki:

  • WINIARY POMYSŁ NA… Torcik Królowej 1 opakowanie
    herbatniki Petit Beuree 400 g
    mleko 700 ml
    masło 200 g
    rodzynki 200 g
    cukier 5 łyżek
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery

Torcik królowej winiary w wykonaniu mojej 15 letniej córci. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1jqk1rt 1. Rodzynki zalej wrzątkiem i namaczaj przez około 15 minut. Po tym czasie odsącz.
  • 2. Dno okrągłej tortownicy (o 24 cm) wyłóż 1/3 herbatników.
  • 3. Zawartość większej saszetki WINIARY POMYSŁ NA… Torcik Królowej (BAZA) i 5 łyżek cukru (70g) wymieszaj z 300 ml mleka
  • 4. Drugie 300 ml mleka zagotuj, a do gotującego się mleka wlej przygotowany miks. Gotuj przez chwilę ciągle mieszając.
  • 5. Zdejmij z ognia i dodaj masło. Mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia masła, a następnie dodaj 100 g rodzynek i ponownie zamieszaj.
  • 6. Wylej połowę masy na herbatniki. Ułóż drugą warstwę herbatników i wylej resztę masy. Całość przykryj trzecią warstwą herbatników.
  • 7. Zawartość mniejszej saszetki WINIARY POMYSŁ NA… Torcik Królowej (PIANKA) dodaj do 100 ml schłodzonego mleka i miksuj przez około 3 minuty.
  • 8. Tak powstałą piankę wyłóż na ciasto i udekoruj resztą rodzynek.
  • 9. Całość wstaw do lodówki na 120 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować