Tęczowo mi - ciasto kiślowe

4.5 (199 ocen)

  • 20 min

lekkie aromatyczne ciasto kislowe

  • 20 min

Składniki:


  • 6 jajek
    1 szkl cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    5 kolorowych kiśli
    1 łyżka margaryny
    bułka tarta do formy
    polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tęczowo mi - ciasto kiślowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę, stopniowo dodać cukier i ubijać aż cukier się rozpuści. Dodać proszek do pieczenia i żółtka po czym rozdzielić masę na 5 równych części.
    Do każdej dodać inny kolor kiślu, ubić i każdy równomiernie rozłożyć w blaszce keksówce uprzednio nasmarowanej i grubo posypanej tarta bułką.
    Piec ok 40 min w piekarniku nagrzanym do 180 st
    Ciasto pokroić w kostkę i maczać w polewie czekoladowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować