1.BISZKOPT - 5 białek ubić na sztywno mikserem z odrobiną soli - dodać po trochu cukier wanilinowy - dodawać po trochę cukru i nadal ubijać - dodawać po jednym żółtku - wszystkie sypkie produkty (mąkę tortową, ziemniaczaną, proszek) przesiać przez sitko i dodawać po odrobinie do masy i mieszać łyżką drewnianą, nie mikserem! - ciasto wylać na blachę wyłożoną folią aluminiową, posmarowaną olejem i posypaną bułką tartą - piec 3o minut w 180 stopniach
2.MASA I - budynie rozpuścić w 1,5 szklance napoju Kubuś - resztę zagotować i dodać rozpuszczone budynie, ponownie zagotować - gorącą masę rozprowadzić na upieczony biszkopt
3.DELICJE - Wyłożyć delicje na ciepłej masie
4.MASA II - 1 galaretkę rozpuścić w 3/4 gorącej wody pozostawić do wystygnięcia - ubić 2 śnieżki z mlekiem wg przepisu na opakowaniu - pod koniec ubijania wlać chłodną galaretkę - wyłożyć na chłodną masę numer 1 i delicje
5.- ułożyć winogrono na masie numer II - 2 galaretki rozpuścić w 800 ml wody - poczekać aż wystygnie i chłodną tężejącą galaretkę wylać na owoce
Komentarze