0 (0 ocen)
Porady
-Wygodniej jest najpierw umieszczać owoc w butelce, a następnie zalewać galaretką, a niżeli odwrotnie. - Wlewać galaretki powoli za pomocą nabierki i lejka, ustawiając butelkę pod ukosem. - Butelkę po napełnieniu kolejną galaretką należy ustawić w lodówce lekko przechylając ją w pozycji poziomej w jedną stronę i lekko do góry przy otworze by galaretka nie zalała otworu (ja podkładam zawsze jakieś produkty, które mam akurat w lodówce pod szyjkę butelki, w zależności od potrzeby przechylenia butelki) - Gdy się zdarzy że lekko otwór od butelki zostanie zalany można wtedy trochę wybrać tej galaretki przy szyjce butelki - Po wlaniu każdej galaretki należy pamiętać by zakręcić korek, trzeba jednak odkręcić butelkę w momencie gdy galaretka będzie tężała, gdyż gdy nie odkręcimy korka, butelka wklęśnie i galaretka się zdeformuje, co będzie problemem przy kolejnym wlewaniu galaretki - Chcąc zjeść galaretkę należy przekroić ostrym nożem butelkę mniej więcej w połowi, a następnie nacinać nożyczkami. Uzyskany wałek galaretki kroić na plastry i układać na talerzu.
Komentarze