Tatar ze śledzia

3 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Oryginalne wydanie tatara. Łatwy i szybki w przygotowaniu, goście byli zachwyceni! Super sprawdza się jako przystawka lub danie postne.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 5 filetów śledziowych w oleju
    4 pieczarki marynowane
    1 jabłko
    1 cebula
    4 ogórki kiszone
    2 łyżki musztardy francuskiej
    2 łyżki miodu
    sok z ćwiartki cytryny
    koper
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatka śledziowa

Tatar ze śledzia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane jabłko, cebulę, pieczarki, ogórka i śledzie pokrój w drobną kosteczkę. Wymieszaj z musztardą, miodem, sokiem z cytryny i koperkiem. Schłódź w lodówce, żeby składniki się przegryzły. Podawaj z chrupiącym pieczywem, najlepiej bagietką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować