Tartaletki z cukinią i łososiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczne i zdrowe przekąski sezonowe!

  • 15 min

Składniki:

  • - 8 plastrów cukinii bez skóry
    - 200 g łososia bez skóry
    - 1 płat ciasta francuskiego
    - sól, pieprz,
    - marynata do ryb cytrynowo-koperkowa
    - zielenina do dekoracji
    - olej do smażenia
    Sos:
    - 4 łyżki gęstej śmietany
    - 2 łyżki soku z cytryny
    - 4 łyżki startego sera żółtego
    - 2 łyżki koperku posiekanego
    - sól, pieprz, szczypta cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty

Tartaletki z cukinią i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tartaletki z cukinią i łososiem 1. - Piekarnik nagrzać do 200 st.C.
    - Z plastrów cukinii wyciąć okrągły środek, posolić i obsmażyć z obu stron na oleju, posypać pieprzem.
    - Wymieszać wszystkie składniki sosu.
  • 2. - Łososia pokroić na osiem kawałków, posypać marynatą.
    - Z ciasta francuskiego wyciąć krążki większe o ok.2 cm od krążków cukinii.
  • 3. - Blachę do pieczenia wyłożyć papierem, ułożyć krążki ciasta i posmarować sosem śmietanowym.
  • 4. - Ułożyć krążki cukinii, w środek włożyć po kawałku łososia.
    - Piec 20 minut. Podawać z plasterkiem cytryny udekorowane zieleniną i cząstką pomidorka.

Porady

Zamiast łososia można użyć innej ryby.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Cukinia Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować