Tarta z tortellini i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE :
Pieczarki dokładnie myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej , cebule obieram i kroję w drobna kostkę . Czosnek także obieram i przeciskam przez praskę . Na łyżce masła smażę na złoto cebulkę
2.następnie dodaje starte pieczarki od razu je przyprawiam Vegetą by puściły wodę która całkowicie musi odparować , jak to nastąpi dokładam przeciśnięty czosnek i 4 łyżki śmietany i dokładnie mieszam i przegotowuje wyłączam gaz .
3.W osobnym garnku gotujemy tortellini jak na opakowaniu odcedzamy i dodajemy do pieczarek mieszamy , następnie ścieram ser żółty i dodaje do farszu mieszam
. Formę do tarty wykładam papierem do pieczenia i wykładam ciasto francuskie zawijając do środka rogi smarujemy rozmąconym jajkiem .
4.Następnie wykładam przygotowany farsz
5.. z pozostałego ciasta kroje cienkie paseczki i układam je na farszu jak gwiazdę . Pozostałym jajkiem smaruję całą formę .
6.Wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopnie na około 40 minut . Gotowe smacznego .
Komentarze