TARTA Z TORTELLINI I PIECZAREK

0 (0 ocen)

bardzo aromatyczna sycąca tarta z tortellini na obiad jak i na inną kolację polecam

Składniki:

  • SKŁADNIKI ;
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 opakowanie tortellini z grzybami
    250 g pieczarek
    50 g sera gouda
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    4 łyżki śmietany 18%
    1 łyżka masła
    1 jajko
    Pieprz do smaku
    Vegeta do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Tarty

Tarta z tortellini i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0cn7et6 1. WYKONANIE :
    Pieczarki dokładnie myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej , cebule obieram i kroję w drobna kostkę . Czosnek także obieram i przeciskam przez praskę . Na łyżce masła smażę na złoto cebulkę
  • image-21gnqsa 2. następnie dodaje starte pieczarki od razu je przyprawiam Vegetą by puściły wodę która całkowicie musi odparować , jak to nastąpi dokładam przeciśnięty czosnek i 4 łyżki śmietany i dokładnie mieszam i przegotowuje wyłączam gaz .
  • image-23ty5n2 3. W osobnym garnku gotujemy tortellini jak na opakowaniu odcedzamy i dodajemy do pieczarek mieszamy , następnie ścieram ser żółty i dodaje do farszu mieszam
    . Formę do tarty wykładam papierem do pieczenia i wykładam ciasto francuskie zawijając do środka rogi smarujemy rozmąconym jajkiem .
  • image-17n52xd 4. Następnie wykładam przygotowany farsz
  • image-1fap9da 5. . z pozostałego ciasta kroje cienkie paseczki i układam je na farszu jak gwiazdę . Pozostałym jajkiem smaruję całą formę .
  • image-0wxrj9l 6. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopnie na około 40 minut . Gotowe smacznego .

Porady

Tarta smakuje na ciepło jak i na zimno polecam

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować