Zapraszam na pyszną sałatkę przygotowaną z tortellini, pomidorków, kiełbasy i marynowanych pieczarek. Taka sałatka może być pełnowartościowym posiłkiem. Polecam.
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
Zestaw B
Składniki podstawowe z zestawu
10 dag kiełbasy podwawelskiej
10 pomidorków koktajlowych
10 pieczarek marynowanych
Składnik podstawowy dodatkowy
1 opakowanie tortellini z mięsem (250 g )
Składniki robocze
1/2 średniej czerwonej cebuli
1 łyżka pokrojonego szczypiorku
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
1/3 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
dekoracja
1 łyżka pokrojonego szczypiorku
mała gałązka rozmarynu
Sałatka z tortellini, pieczarek, warzyw i kiełbasy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy na cedzak i odsączamy z wody, przelewamy zimną wodą. Pomidorki myjemy i kroimy na ćwiartki. Pieczarki wyjmujemy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Kiełbasę kroimy na plasterki.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy na drobno. Tortellini i pokrojone składniki ( 1 łyżkę szczypiorku zostawiamy do dekoracji ) przekładamy do miski i dodajemy jogurt naturalny, majonez oraz przyprawy. Mieszamy.
Sałatkę przekładamy do salaterki i dekorujemy rozmarynem i pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze