Sałatka z tortellini, pieczarek, warzyw i kiełbasy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną sałatkę przygotowaną z tortellini, pomidorków, kiełbasy i marynowanych pieczarek. Taka sałatka może być pełnowartościowym posiłkiem. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Zestaw B
    Składniki podstawowe z zestawu
    10 dag kiełbasy podwawelskiej
    10 pomidorków koktajlowych
    10 pieczarek marynowanych
    Składnik podstawowy dodatkowy
    1 opakowanie tortellini z mięsem (250 g )
    Składniki robocze
    1/2 średniej czerwonej cebuli
    1 łyżka pokrojonego szczypiorku
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1 łyżka majonezu
    1/3 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    dekoracja
    1 łyżka pokrojonego szczypiorku
    mała gałązka rozmarynu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka z tortellini, pieczarek, warzyw i kiełbasy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z tortellini, pieczarek, warzyw i kiełbasy 1. Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy na cedzak i odsączamy z wody, przelewamy zimną wodą. Pomidorki myjemy i kroimy na ćwiartki. Pieczarki wyjmujemy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Kiełbasę kroimy na plasterki.
    Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy na drobno. Tortellini i pokrojone składniki ( 1 łyżkę szczypiorku zostawiamy do dekoracji ) przekładamy do miski i dodajemy jogurt naturalny, majonez oraz przyprawy. Mieszamy.
    Sałatkę przekładamy do salaterki i dekorujemy rozmarynem i pokrojonym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować