Zupa z pieczarek z tortellini serowym

5 (195 ocen)

  • 60 min

Nic tak nie rozgrzewa w chłodne dni , jak talerz ciepłej , pożywnej i smacznej zupy, prostej i szybkiej w przygotowaniu.

  • 60 min

Składniki:

  • 10 średnich pieczarek
    100 g tortellini z serem
    1 średnia marchewka
    1/2 selera
    1/2 pietruszki
    1/2 cebuli
    1 ząbek czosnku
    1 liść laurowy
    2 ziarenka ziela angielskiego
    4 ziarenka pieprzu
    szczypta:
    majeranku
    tymianku
    ziół prowansalskich
    gałki muszkatołowej
    2 łyżki masła
    2 łyżki śmietany
    sól
    natka pietruszki

Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z pieczarek z tortellini serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortellini ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
    Pieczarki umyć i pokroić w pół plasterki , cebulę w pół piórka.Marchewkę ,seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Na patelnię wrzucić masło po czym cebulę , pokrojone pieczarki i podsmażyć.
    Do garnka wlać około 2 litrów wody, wrzucić podsmażone pieczarki, starte warzywa , czosnek przeciśnięty przez praskę, pieprz , liść laurowy , ziele angielskie i gotować 30 minut.
  • 3. Po tym czasie dodać resztę przypraw , doprawić solą do smaku i jeszcze przez chwilę gotować.
    Zupę zabielić śmietaną , podawać z tortellini i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować