Tarta z masą mascarpone i czernicami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Ta tarta to pomysł na smaczny i bardzo szybki deser na każdą okazję :)))

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • Składniki na formę średnicy 24 cm i wysokości 3 cm:
    CIASTO:
    1 szklanka mąki
    1 jajko
    1 łyżka śmietany
    80 g margaryny
    1/3 szklanki cukru
    szczypta soli

    MASA:
    250 g serka mascarpone
    350 g serka homogenizowanego waniliowego
    200 g czernic
    10 g cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta z masą mascarpone i czernicami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy na 30 minut do lodówki.
  • 2. Schłodzone rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty, nakłuwamy widelcem.
  • 3. Na wierzch ciasta wykładamy papier do pieczenia, wysypujemy na niego groch.
  • 4. Pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C, następnie zdejmujemy papier z obciążeniem i pieczemy jeszcze 10 minut.
  • 5. Serki mieszamy delikatnie a dokładnie razem, wykładamy na upieczony, schłodzony spód tarty.
  • 6. Rozkładamy je na wierzchu tarty.
  • 7. Czernice, jeśli mamy mrożone, wcześniej rozmrażamy, odlewamy sok, mieszamy delikatnie z cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.47 (177 ocen)

image-1fg893i

To może cię zainteresować