Tarta z kajmakiem i mascarpone

4.47 (177 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Rozeszła się w mgnieniu oka.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    100 g masła
    2 łyżki cukru pudru
    2 żółtka
    1 łyżka śmietany
    200 g mąki
    Krem:
    1 szklanka śmietany 30 %
    250 g serka mascarpone
    200 g masy krówkowej
    płatki migdałowe do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.47 (177 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta z kajmakiem i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników na ciasto zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na pół godziny.
    Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy do formy na tartę 28 cm Nakłuwamy w kilku miejscach i pieczemy ok. 20 minut w temp.180 s C Studzimy.
    Śmietanę ubijamy na sztywno,dodając cukier puder. Dodajemy serek mascarpone i mieszamy na wolnych obrotach miksera. Na kruchy spód rozsmarowujemy masę krówkową,wykładamy masę z mascarpone, wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować