Tarta warzywna z serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagniatamy ciasto, wstawiamy do lodówki na 10 min. Po tym czasie wylepiamy foremkę do tarty, nakłuwamy widelcem i podpiekamy 10 min. w 180 st. C
Cebulę i por oraz paprykę siekamy i podsmażamy na odrobinie oliwy. Dodajemy posiekany czosnek. Potem dodajemy pokrojony w kostkę pomidor, kukurydzę i smażymy do odparowania płynu.
Jajka rozkłócamy z jogurtem naturalnym, solą i pieprzem.
Na podpieczony spód wykładamy warzywa, polewamy jajkiem i przykrywamy serem, Posypujemy czosnkiem i papryką. Pieczemy ok. 15-20 min w 180 st. C
Porady
Ja do warzyw dodałam trochę mrożonej mieszanki chińskiej, która pozostała mi w zamrażalce.
Komentarze