To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Idealnie sprawdza się na domowych przyjęciach. Jest smaczna i pożywna, bardzo ładnie się prezentuje.
Sałatka warzywna z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę pekińską opłukać z wierzchu, osuszyć ściereczką, oderwać uszkodzone/brzydkie, zewnętrze liści i drobno poszatkować w poprzek. Poszatkowaną kapustę przełożyć do miski.
Ser pokroić w kostkę.
Marchewkę obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Groszek odsączyć z zalewy.
Paprykę czerwoną oczyścić z pestek i pokroić w kostkę.
Cebulę posiekać, ogórka drobno pokroić, selera umyć i pokroić w paseczki.
Składniki sałatki przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić do smaku. Całość wymieszać.
Komentarze