Tarta szpinakowo-brokułowa

4.5 (172 ocen)

  • 1 min

Jest pyszna! Więcej słów nie trzeba... ;)

  • 1 min

Składniki:

  • CIASTO:
    - 120g mąki krupczatki
    - 120g mąki pszennej
    - 2 żółtka
    - 120 g masła
    - duża szczypta soli

    FARSZ;
    - 450g szpinaku mrożonego
    - 400 g brokuła ugotowanego
    - 250 g fety
    - 1 duża cebula
    - 4 ząbki czosnku
    -oliwa
    - 6 plastrów sera zółtego
    - sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta szpinakowo-brokułowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagniatamy i wylepiamy formę do tortownicy. Nakłówamy widelcem i wstawiamy do lodówki.

    Cebulę siekamy i szklimy na oliwie. Pod koniec dodajemy posiekany czosnek. Po chwili dodajemy szpinak i próżymy do rozmrożenia. Dodajemy fetę i próżymy do odparowania płynu.

    Formę wyjmujemy z lodówki o podpiekamy w 200 st. C do lekkiego zarumienienia. Wykładamy 3 plastry sera, na to szpinak, ser i brokuł. Pieczemy w 200 st. C do ok 15 min. Podawać z sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować