Tarator - chłodnik bułgarski

4.49 (184 ocen)

Pierwszy raz tego chłodnika bułgarskiego spróbowałam dzięki moim znajomym,którzy mieszkają w Polsce.

Składniki:

  • 1 ogórek,obrany i pokrojony w kostkę
    1 pęczek koperku,posiekany
    2 ząbki czosnku,posiekane
    500 g jogurtu naturalnego
    200 ml wody
    sól,pieprz do smaku
    2 łyżki oliwy z oliwek
    100 g orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Tarator - chłodnik bułgarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki oprócz oliwy i orzechów przełóż do miseczki,wymieszaj i wstaw do lodówki aby chłodnik się schłodził.
    Orzechy podpraż na suchej patelni i posiekaj.
    Chłodnik wyjmij z lodówki i przelej do miseczek.
    Posyp orzechami i polej oliwą z oliwek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować