Taniec mousse au chocolat z musem z mango. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka umyć i sparzyć przez 10 sekund we wrzątku. Oddzielić białka od żółtek.
2.Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i razem z margaryną rozpuścić w kąpieli wodnej.
3.Żółtka ze cukrem ubić na parze na puszysty krem. Połączyć ze rozpuszczoną czekoladą.
4.Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie pianę delikatnie wymieszać do masy czekoladowej.
5.Przełożyć do kieliszków, przykryć folią spożywczą oraz włożyć do lodówki na 5 godzin, może być również na całą noc.
6.Przed podaniem przygotować mus z mango. Owoc obrać ze skóry, pokroić w małe kawałki, włożyć do wyższego naczynia, dodać cukier puder oraz zmiksować za pomocą blendera na mus.
7.Kieliszki z musem czekoladowym wyjąć z lodówki, zdjąć folię i na wierzch położyć 2 łyżki musu owocowego mango. Udekorować słupkami migdałowymi.
Komentarze