Tagliatelle z wątrobą drobiową

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Wątroba, pieczarki takie danie przygotujemy na szybko, gdy mamy mało czasu. Szybki, pyszny obiad w kilka chwil. Fenomenalne danie, które skradnie serce największego smakosza. Idealne połączenie wątroby z makaronem. Zrób to, przekonaj się.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 opakowanie Tagliatelle
    • 1 kg wątroby drobiowej
    • ½ kg pieczarek
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 10 dag boczku wędzonego
    • 330 ml śmietany 30%
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka

Tagliatelle z wątrobą drobiową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grzyby 1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
    Boczek kroję w drobną kostkę dodaję do cebuli.
    Następnie dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
  • wątroba 2. Wątrobę myję, usuwam błonki i dodaję do grzybów. Smażę około 10 minut i wlewam śmietanę.
    Wątrobę podaję z ugotowanym makaronem Tagliatelle.
  • danie 3. Gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować