• 60 min
  • Dla 2 osób

i na obiad i na kolację oraz na małe przyjęcia w gronie znajomych

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 8 placków tortilli
    30 dag mięsa mielonego wieprzowego
    1 cebula
    1 puszka pomidorów
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 czerwona papryka
    10 dag żółtego sera
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    olej do smażenia
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tacos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej. Dać cebulę i mięso mielone. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i usmażyć co chwilę mieszając, żeby mięso się rozdzieliło. Gdy mięso się usmaży dodać pomidory z puszki razem z sokiem. Jeżeli pomidory są w całości pokroić je przed dodaniem w kostkę. Gotować do czasu, aż powstanie gęsty sos. Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy. Przełożyć do miski. Paprykę opłukać, osuszyć, wyciąć z niej gniazdo nasienne, miąższ pokroić w kostkę i dodać do kukurydzy z fasolką. Wymieszać. Żółty ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Placki tortilli rozłożyć. Każdy posmarować mięsem mielonym, nałożyć paprykę, fasolkę i kukurydzę i na końcu posypać żółtym serem. Placek złożyć tak, żeby nadzienie nie uciekło. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zapiec w piekarniku 15 minut w 180 st C. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Przed podaniem wierzch posypać posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować