1.Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej. Dać cebulę i mięso mielone. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i usmażyć co chwilę mieszając, żeby mięso się rozdzieliło. Gdy mięso się usmaży dodać pomidory z puszki razem z sokiem. Jeżeli pomidory są w całości pokroić je przed dodaniem w kostkę. Gotować do czasu, aż powstanie gęsty sos. Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy. Przełożyć do miski. Paprykę opłukać, osuszyć, wyciąć z niej gniazdo nasienne, miąższ pokroić w kostkę i dodać do kukurydzy z fasolką. Wymieszać. Żółty ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Placki tortilli rozłożyć. Każdy posmarować mięsem mielonym, nałożyć paprykę, fasolkę i kukurydzę i na końcu posypać żółtym serem. Placek złożyć tak, żeby nadzienie nie uciekło. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zapiec w piekarniku 15 minut w 180 st C. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Przed podaniem wierzch posypać posiekaną natką pietruszki.
Komentarze