Super chrupiąca, szybka i odżywcza sałatka ze świeżych warzyw z dodatkiem cienkich plasterków żółtego sera. Idealna na śniadanie, do pracy czy też na lekką kolację.
20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki:
1 opakowanie mix sałat z roszponką
2 pomidorki śliwkowe
1 świeży ogórek
1 pęczek rzodkiewek
Drobno posiekany szczypiorek
1 opakowanie sosu do sałatek
15 cienkich plasterków żółtego sera np. gouda
Szybka sałatka wiosenna z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: na półmisek wyłożyć sałatę. Ogórka, rzodkiewkę i pomidorki opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć, pokroić w plasterki(pomidory pokroić w ósemki, część plasterków ogórka i rzodkiewki pokroić na grube plastry, dekoracyjnie). Ułożyć na sałatce. Ser zwinąć w ruloniki, wstawić do sałatki. Całość oprószyć posiekanym koperkiem. Sos według uznania rozmieszać z olejem lub jogurtem i polać bezpośrednio przed spożyciem. (można warzywa spożywać nawet bez sosu, są świeże i chrupiące).
Porady
1. do sałatki można dodać kilka plastrów gotowanego schabu.
Komentarze